Organizatia Membrii Legislatie Despre vin Presa Concurs Contact Caiete sarcini Forum
     
Organizatia
Membrii
Legislatie
Despre vin
Presa
Concurs
Contact
Caiete sarcini

Home » Noutati » Strugurele de Aur Jidvei 2015...

Strugurele de Aur Jidvei 2015

Strugurele de Aur Jidvei 2015

10.09.2015

Concursul ajuns la a IX-a ediție, s-a desfăşurat în Cetatea Albă Carolina și a avut ca organizatori: Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România, Organizaţia Naţionala Interprofesională a Vinului şi Consiliul Judeţean Alba.

În concurs s-au înscris 30 de producători din toate zonele viticole ale ţării, dintre care 27 au câștigat medalii. Din totalul numărului de probe, în număr de 173, ponderea a fost reprezentată de vinurile albe. Vinurile roze au fost o surpriză care pare să coincidă cu evoluția și percepția pieții vis-a-vis de aceste vinuri.

Vinurile albe au câștigat 30 de medalii de aur, cu punctaje între 87.67 și 85 puncte, cele roze 5, iar cele roșii 6 medalii de aur.
Concursul a fost împărţit în două secţiuni: vinuri liniştite şi vinuri efervescente,vinurile liniştite fiind împărţite în vinuri albe, rose, roşii, ordinea degustării lor efectuându-se în funcţie de conţinutul de zahăr: seci, demiseci, demidulci, dulci. La acestea din urmă au fost degustate și premiate și vinurile de colecție.

Probele au fost secretizate şi codificate cu câteva zile înainte de
începerea concursului, sistemul de notare fiind cel practicat de Organizaţia Internaţională a Vinului cu puncte de la 0 la 100.

Pe toata durata Concursului degustările au fost deschise, publicul aflat la plimbare prin Cetatea Albă Carolina putând observa demersul concursului, modalitatea de evaluare şi corectitudinea acesteia.

Comisiile au fost compuse din: Mihai Baniță, Cristian Tudor, Florin Dănoaie, Rodica Părău, Mariana Mărginean, Georgel Costache, Delia Stătescu, Dorel Popa, Fernando Mihăilescu, Sorin Burnete, Diana Pavelescu, Adriana Nămoloșanu, Mihaela Boboc și Dorin Heroiu.

Download:

(File Name: Comunicat ADAR rezultate.pdf, File Size: 270 Kb)
  ONIV © 2006. Toate drepturile rezervate. Realizat de netclip