Organizatia Membrii Legislatie Despre vin Presa Concurs Contact Caiete sarcini Forum
     
Invitaţie
REZULTATE CONCURS
Programul manifestării
Regulamentul Concursului
Formular înscriere la Salonul de Vinuri Româneşti
Formular înscriere la Concurs

Home » Concurs » Programul manifestării

Programul manifestării

„Vinuri româneşti din  podgorii strămoşeşti,
parte a civilizaţiei şi culturii” 
- ediţia   a - V - a 2008 -
 
Vinurile noastre strămoşeşti poartă în ele cultură şi tradiţie, au fost şi au rămas adevărate.
Cu acest gând, vă dăm întâlnire la „Gala „Vinuri româneşti din podgorii strămoşeşti, parte a civilizaţiei şi culturii”, pentru care am creat o tradiţie, pe care o ducem mai departe: tradiţia vinului din soiuri autohtone.
 
Prin acest eveniment se promovează valorile naţionale prin nobleţea vinului, tradiţia cultivării viţei de vie pe meleagurile româneşti precum şi continuitatea acestor meserii de producătorii de azi.
 
Manifestarea se desfăşoară în perioada 3 – 6 decembrie 2008, la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune - SRR din str. General Berthelot, nr. 60-64, sector 1, Bucureşti.
 
Patronaj:
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – MADR
 
ORGANIZATORI:
Organizaţia Naţională Interprofesională Vitivinicolă - ONIV,
Societatea Română de Radiodifuziune - SRR,
Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România - ADAR,
Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti – USAMVB,
Oficiul Naţional al Denumirilor de Origine - ONDOV,
Oficiul Naţional al Viei şi Vinului – ONVV
 
PARTENERI MEDIA:
Se vor stabili de către Societatea Română de Radiodifuziune - SRR, pe baza protocolului încheiat de aceasta.
 
Deschiderea manifestărilor debutează cu:
I. Conferinţa de presă, organizată sub egida ONIv – SRR,  la centrul de presă al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) din str. General Berthelot, nr. 60-64, sector 1, Bucureşti în data de 3 decembrie 2008, ora 10.00.
 
II. Concursul „Vinuri Româneşti din podgorii strămoşeşti” - ediţia a V- a, organizat sub egida ONIV – ADAR - USAMVB, la USAMVB Bucureşti, Catedra de Viticultură – Vinificaţie, Bd. Mărăşti, nr. 59, sector 1, Bucureşti, în perioada 3 - 5 decembrie 2008.
Înscrierea în concurs a vinurilor se face la următoarele secţiuni :
1.       Vinuri liniştite:
-          vinuri tinere, recolta 2008;
-          vinuri mature, recolta 2001-2007
-          vinuri de colecţie (mai vechi de 2001);
2.      Vinuri spumante şi spumoase;
3.      Vinuri speciale;
Jurizarea va fi asigurată de experţi degustători ai ADAR.
Prin acest eveniment se promovează vinurile participante la concurs. Participă la concurs vinurile obţinute din soiuri româneşti: Băbească Neagră, Băbească gri, Busuioacă de Bohotin, Fetească Albă, Fetească Regală, Fetească Neagră, Frâncuşă, Galbenă de Odobeşti, Crâmpoşie, Grasă, Columna, Mamaia, Novac, Negru de Drăgăşani, Tămâioasă Românească, Zghihară, Şarbă etc.
Se vor acorda distincţii (diplome, medalii de aur şi argint) pentru max. 30% din numărul total de probe înscrise  în concurs.
 
III. Salonul de Vinuri Româneşti, cu participarea atât a marilor cât şi a micilor producători, cu standuri pe regiuni viticole, organizat sub egida ONIv – ONDOV- ONVV, în Foaierul Sălii de Concerte Radio, str. General Berthelot, nr. 60-64, sector 1, Bucureşti, în perioada 3 - 6 decembrie 2008, începând cu ora 12.00.
Salonul de vinuri este deschis pentru publicul larg zilnic, începând cu data de 4 decembrie,  între orele 10.00 – 18.00.
Pe întreaga perioadă a desfăşurării salonului, participanţii la Salon vor efectua degustări pentru vizitatori. Participarea viticultorilor la Salon este gratuită.
 
IV. Cocktail cu degustare de vinuri româneşti premiate în concurs, cu participarea expozanţilor la Salonul „Vinuri Româneşti din Podgorii Strămoşeşti”, a invitaţilor şi a presei, în Foaierul Sălii de Concerte Radio, str. General Berthelot, nr. 60-64, sector 1, Bucureşti, în data de 6  decembrie 2008, ora 17.00-18.30.
 
V. Seara de Gala a manifestării „Vinuri româneşti din podgorii strămoşeşti, parte a civilizaţiei şi culturii”, organizată sub egida SRR - ONIV, la Sala de Concerte Radio „Mihail Jora”, din str. General Berthelot, nr. 60-64, sector 1, Bucureşti, în data de 6 decembrie 2008, ora 19.00.
Seara de Gală va avea ca moment festiv acordarea premiilor (diplome şi medalii) la cele 3 secţiuni ale concursului, urmată de concertul festiv de muzică populară, cu participarea Ansamblului Folcloric Jidvei România şi a Orchestrei Radiodifuziunii Române.


  ONIV © 2006. Toate drepturile rezervate. Realizat de netclip